Skip links

Main navigation

Libra të rinj
Gjerdanë
Excipere
Gjerdani Excipere i kushtohet i gjithi studimeve gjuhësore në përgjithësi dhe atyre albanistike në veçanti. Gjerdani mëton të gërshetojë më të mirën e studimeve historike në lëmë të shqipes me pjesën e re pararojë të mendimit gjuhësor.
Konstelacione
Konstelacione sjell te lexuesi pjalmin e letërsisë artistike (fiction): romane, tregime, poezi, teatër. Në këtë gjerdan përfshihen autorë shqiptarë e të huaj, klasikë e modernë. Titujt e këtij gjerdani shpeshherë kanë qenë fitues të çmimeve letrare ndërkombëtare.
Llampa Magjike
Gjerdani kushtuar më të vegjëlve sjell në shqip krijimet e tregimtarëve më në zë nga bota e librave për fëmije. Llampa magjike ka për synim jo vetëm argëtimin e fëmijëve me letërsi cilësore por dhe edukimin e tyre gjuhësor përmes stilit dhe leksikut të përshtatshëm.
Verba Mundi
Gjerdani Verba Mundi përzgjedh dhe boton eseistikë dhe vepra me karakter studimor nga disiplina të ndryshme si histori, antropologji, sociologji apo filozofi. Tekstet e botuara në këtë gjerdan kanë qenë shpesh pjesë e rekomandimeve të docentëve.
Rreth nesh
THEMELUAR NË 1994
BOTIME ÇABEJ u themeluan në vitin 1994 si një nga të parat nisma private në lëmin e botimeve në Shqipërinë postkomuniste.

Që me botimin e të parit libër (Eqrem Çabej “Shqiptarët midis Perëndimit dhe Lindjes”) synimi ynë kryesor ka qenë cilësia: e brendisë dhe e formës, pra e teksteve dhe e paraqitjes së librit; gjithashtu dhe kujdesi në përzgjedhjen e autorëve dhe të titujve.
Në këta njëzet e ca vjet BOTIME ÇABEJ kanë sjellë në shqip vepra nga më të larmishmet, nga autorë shqiptarë e të huaj, të letërsisë artistike e studimore.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/botimeca/public_html/eqremcabej/wp-includes/functions.php on line 3774